Na een mooie tijd van rust starten we met nieuwe energie .

Vakantietijd , zomertijd , nadenktijd , herbezinningstijd.

Bij mij gaat altijd in deze periode de reflectieperiode van start en gaan mijn gedachten terug naar wat ik de afgelopen jaren heb gedaan en wat ik graag wil in de aanstaande periode.

Dit denkproces zorgt altijd voor nieuwe ideeen ,veranderingen en hele bijzondere uitdagingen.

Voor het nieuwe seizoen?

De jaren vliegen voorbij het is voor mij nog steeds een avontuurlijke yoga reis. Ik wil nog lang blijven lesgeven. Hoe kan ik dat blijven doen en hoe kan ik dat dan zodanig inrichten dat ik mijn hart, mijn passie, kan blijven volgen?.

Tijd voor verandering?.

Het is en blijft een intensief proces van wikken en wegen.

Mijn gedachten

Meer rust voor en na de lessen

Voor de lessen beginnen wil ik, vanaf het nieuwe lesblok, dat ieder in alle rust binnenkomt en die rust ook vast blijft houden tot we allemaal op de yogamat zitten.

Na de afsluitende ontspanningsoefening/meditatie gaan we allen met het heerlijke ontspannen gevoel ook weer naar buiten .

Dit betekent dat we de les niet afsluiten met een glaasje thee maar met een meditatieve rust waarbij een ieder vrij is om nog even te blijven zitten of op te staan en rustig weg te gaan.

De bedoeling is dat het halletje na het einde van de les leeg is zodat de volgende groep ook in rust kan binnenkomen.

Ik ben van mening dat deze rust voor een ieder, na een gewenningsperiode, een beter gevoel geeft.

Ik ga mij in de komende periode met jullie verdiepen.

Verdiepingslessen staan op het programma welke minimaal 1,5 uur duren en waarbij wij beter tot de essentie van yoga kunnen doordringen. Ik wil samen met jullie terug naar de bron van yoga .Een min of meer traditionele vorm van yoga zonder al te veel opsmuk. Er komen meer workshops en verdiepingsmomenten.

Shinrin-yoku

Ik heb mij verder in de kennis en uitvoering van het bosbad of zoals de japanners het noemen Shinrin-yoku ondergedompeld. Dit zijn wandelingen in het bos waarbij al je zintuigen worden gebruikt om je fysieke,mentale en emotionele welzijn te verbeteren.

Deze buitenlessen zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

In de praktijk betekent dit : dichter bij de natuur, de bron van alle energie. Naar buiten dus!!!!


Ik ben enorm enthousiast en wil nog heel graag lang en met veel plezier yogalessen blijven geven. Het is daarom dat ik deze vernieuwende aanpassingen met jullie wil delen.

Een lieve Yoga groet,

Jolanda