Yoga doe je niet, yoga beleef je.

Yoga brengt evenwicht in je lichaam en activeert je zelfhelende kracht. Het is voor de mens van nu. Yoga gaat over vrede, kalmte en harmonie: precies het tegenovergestelde van de prestatiegerichte instelling. Een manier van leven dus.

Yoga eist niet van je dat je tegen iemand vecht, laat staan tegen jezelf, om op een geforceerde manier een bepaald doel te bereiken. Je wordt juist uitgenodigd aardig voor jezelf en voor anderen te zijn in plaats van je lichaam te forceren of in gevecht te gaan met de geest.

Yoga is zachtaardig. Maar in zijn zachtaardigheid is yoga ongelooflijk krachtig. Wat je ook doet of laat, er is altijd een wereld om je heen. Met behulp van yoga leer je om overbodige spanningen los te kunnen laten en de juiste spiergroepen te versterken. Door de kracht van herhaling van de oefeningen en door deze op een juiste manier uit te voeren, zul je oude patronen steeds beter kunnen loslaten. Door regelmatig yoga te beoefenen, word je fit en energiek. De lessen zijn hoofdzakelijk gericht op het aanleren van een juiste manier van bewegen, waarbij de aspecten aandacht en concentratie een belangrijke rol spelen.

Essentieel is dat je oefent binnen de eigen mogelijkheden. Elk lichaam is anders en kent andere mogelijkheden. Je hoeft geen atleet te zijn om yoga te beoefenen, al word je er vanzelf mettertijd soepeler en sterker van.

Janmayoga geeft yogalessen aan kleine groepen en door de individuele begeleiding zijn deze zowel voor beginners als gevorderden en voor mannen als vrouwen geschikt.
Ieder bepaalt zijn of haar eigen tempo en intensiteit.

Yoga verbindt lichaam en geest.

Jolanda van Beek

kik voor vergroting