Hartstocht en onderbuikgevoel

In deze les gaan we de verbinding leggen tussen het hoofd en het (buik)gevoel

Het 2de chakra staat voor hartstocht, met name door de plek waar de chakra ligt, kun je je daar vast iets bij voorstellen. De tweede chakra staat voor het recht om te voelen. Hartstocht, liefde, vriendschap, dat zijn allemaal belangrijke gevoelens. En de basis van die gevoelens huist in het tweede chakra. Denk maar eens aan het “onderbuikgevoel”. Je kent het vast wel, je wilt iets gaan doen, of een grote beslissing nemen en het “voelt” gewoonweg niet goed. In je onderbuik zit je tweede chakra, en die wil je iets zeggen, met dat onderbuikgevoel geeft jouw lichaam aan dat iets niet klopt, of juist wel, als het goed voelt.

Om terug te komen op die hartstocht. Die staat natuurlijk ook volledig in verbinding met dat onderbuik gevoel. Denk maar eens aan de vlinders die je voelt fladderen als je verliefd bent. Wat doet dat met je onderbuik?

Het3de chakra is het gebied Van aarde, naar water. Van water naar vuur. Innerlijk vuur. De plek die in de buurt ligt van de zonnevlecht. Psychologisch gezien is dit gebied gericht op zelfbepaling, het recht om te handelen. De (onbewuste) tegenkracht is schaamte. Het is de plek waar we vlinders voelen als we zenuwachtig zijn. Deze plek is het beginpunt van 72.000 nadi’s.

Wanneer: 9 Feb. 2018

Tijdstip: 19.00 – 21.00 uur

Inschrijven via de websitemail