Wortelcake-1

 

Wortel cake

 

 

 

 

Ingrediënten

  • 200 gr lichtbruine basterdsuiker
  • geraspte schil van 1/2 sinaasappel
  • 180 ml olijfolie, extra vergine
  • 3 eieren
  • 180 gr geraspte wortel
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 theelepels kaneel

 

Bereidingswijze

.                 Verwarm de oven voor op 175°C.

.                 Klop de suiker, geraspte sinaasappelschil en de olijfolie schuimig in een kom.

.                 Voeg één voor één de eieren toe en klop het mengsel 10 minuten met een mixer.

.                 Schep de geraspte wortel door het eimengsel.

.                 Schep het zelfrijzendbakmeel en de kaneel hier luchtig doorheen.

.                 Schenk het beslag in een beboterde en met meel bestoven cakevorm.

.                 Bak de cake in een voorverwarmde oven in ongeveer 50 minuten gaar.