Wortel cake
Ingrediënten
- 200 gr lichtbruine basterdsuiker
- geraspte schil van 1/2 sinaasappel
- 180 ml olijfolie, extra vergine
- 3 eieren
- 180 gr geraspte wortel
- 200 gr zelfrijzend bakmeel
- 2 theelepels kaneel
Bereidingswijze
. Verwarm de oven voor op 175°C.
. Klop de suiker, geraspte sinaasappelschil en de olijfolie schuimig in een kom.
. Voeg één voor één de eieren toe en klop het mengsel 10 minuten met een mixer.
. Schep de geraspte wortel door het eimengsel.
. Schep het zelfrijzendbakmeel en de kaneel hier luchtig doorheen.
. Schenk het beslag in een beboterde en met meel bestoven cakevorm.
. Bak de cake in een voorverwarmde oven in ongeveer 50 minuten gaar.
Lieve Jolanda en Johara,
Ga deze cake ook maken, hoop dat mijn konijn het ook lust.
Dan hoeft ik tenminste geen brilletje voor hem te kopen. ( grapje )
Liefs,
Roswitha