“De aanraking van een voelende hand kan als een bliksemflits in het duister de mens verlichten” zei eens een groot meester.

Een ayurvedische massage is zo’n bijzondere ervaring. De helende kracht van zo’n liefdevolle aanraking verricht wonderen. Met behulp van onze handen (die in de yoga gezien worden als de werktuigen van het hart) volgen we de natuurlijke lijnen van het lichaam. Daarbij worden waargenomen spanningen niet zoals in westerse massages naar het hart, maar naar buiten toe afgevoerd.

Het ervaren van meer rust en ruimte is een gevolg hiervan.

De helende werking zien we ook terug in de positieve effecten die de massage heeft op het lichamelijk en emotioneel welbevinden. Zo stimuleert massage o.a. belangrijke processen als de bloed- en lymfestroom, de opname van zuurstof en voedingsstoffen, de doorbloeding, en de uitscheiding van gifstoffen, en heeft het een stressverminderende werking doordat het een diep ontspannend effect heeft op het zenuwgestel (vooral door de speciale rug- en hoofdmassage).

Daarnaast werkt de massage ook in op de subtielere energieën van de mens, zoals die zich in en om het lichaam bevinden in de energiebanen (nadi’s) en de chakra’s. Je zult gaan ervaren hoe de energie aan het stromen wordt gebracht, waardoor het zelfherstellend vermogen geactiveerd wordt en blokkades en verstoringen makkelijker oplossen.

Sinds kort is ook het gebruik van de Swedana mogelijk. Dit is een stoomcabine waarbij alleen het lichaam in een weldadige warme cabine komt. Het hoofd blijft koel. De warmte versterkt de positieve effecten van een ayurvedische massage.

 

kik voor vergroting