Jolanda van Beek, Brabantse in hart en nieren, geboren in 1960, getrouwd en moeder van een dochter.

De eerste kennismaking met Yoga dateert uit 1977. Het jaar waarin Agnes Hillen  lessen hatha yoga in Breda gaf volgens de leer van B.K.S. Iyengar. Juist deze methode en haar inspirerende wijze van lesgeven hebben er voor gezorgd dat Jolanda nooit meer is losgekomen van Yoga. Tot de geboorte van haar dochter Joharah, is ze intensief yogalessen blijven volgen.

Vele jaren bij Agnes maar nadat deze verhuisde begon haar zoektocht. Via verschillende yogadocenten kwam Jolanda in aanraking met diverse Yogastromingen.
Door de verbreding van de horizon kwam de interesse naar verdieping van de materie. Nadat haar dochter Joharah eenmaal goed ingeburgerd was op de basisschool kwam het moment voor Jolanda om zelf de studie tot yogadocent te gaan volgen.

Na een zorgvuldig afwegen besloot ze de opleiding te gaan volgen bij Ron van de Post in Nijmegen. Ron is aangesloten bij de Brahmrishi Yoga Training College / India. Jolanda heeft de driejarige opleiding tot yogadocent in juni 2005 met goed gevolg afgesloten.Maar ook dat zorgde weer naar een verdere verdiepingsdrang en achtereenvolgens volgde ze een aantal workshops, korte cursussen en opleidingen:

– kinderyoga Yogacentrum Jip en Jan (www.kinderyoga.nl)

– de 6 aanrakingen (shiatsu in bedrijf opleidingen)

– dru yoga ( www.lifefoundation.nl )

– Yoga Nidra ( www.yogabindu.nl )

– Thaise Yogamassage – Thai Dee (www.yogamassage.nl )

– Cranio sacraal, ( www.craniosacral.be )

– Workshop: Rajiv Chandani – Iyengar Yoga

– Hotstonemassage

– Ayurvedische massage(www.anandayogacentrum.nl)

– Sabaaydi massage (www.sabaaydi.nl)

– Art of Breathing (www.aofl.nl)

– Yogische Filosofie (yogacentrum Michon te Enschede)

– Lomi Lomi massagecursus

– de 5 elementen diagnostiek  (shiatsu in bedrijf opleidingen)

– hartchakra en de gong (yogacentrum Michon te Enschede)

– handleeskunde ( opleiding bij Ellen Duim – Amsterdam)

Naast het volgen van diverse trainingen geeft Jolanda ook zelf workshops en cursussen: Zonnegroet , Yo4You , Yogenergetic Summermovement en Energie4You. Week-end workshop Yoga op Oost(terschelling). Yoga en wandelen in de Franse Pyreneeen. Mannenyoga, Yoga in de overgang, blote voeten wandeling ,voetmassage en ook een groen week. Stilte week-end in het klooster. All on Sunday en  de 40 dagen meditatie. Verder hebben we jaarlijks ons Yoga Retreat in Comares – Spanje. Jolanda geeft ook steeds vaker speciale lessen  buiten het rooster om zoals verdieping in de chakra leer en  Ayurveda en niet te vergeten de adem meditatielessen op muziek. Ook in 2018 werden er weer speciale themalessen gegeven en in 2019 is dit voortgezet waarover je in het blog meer informatie kunt lezen.

Jolanda vind het leuk én belangrijk om zichzelf te blijven ontwikkelen. Voor haar zijn de  elementen lichaam, geest, adem en energie onlosmakelijk met elkaar verbonden en vormen ze wie jij bent. Ze heeft zelf ervaren dat als je iets in je patroon wilt veranderen, je het van alle kanten moet aanpakken.

Zo leeft ze steeds meer vanuit haar hart. Leven vanuit het hart betekent voor haar bezield leven; mee laveren op het natuurlijke ritme, de flow van het leven. In plaats van tegen de stroom in te gaan door te willen controleren of weerstand te bieden.

Uit het hoofd, in je hart, met beide benen op de grond. Dat is waar Jolanda voor staat. Ze biedt ruimte en een veilige omgeving om de rust in jezelf te vinden. Dit doet ze tijdens al haar yogalessen. Jolanda is veelzijdig opgeleid. Ze heeft gekozen om yogalessen te geven met alle goeds van de diverse stromingen,zowel hatha yoga,Iyengar yoga als ook kundalini yoga. Alle kennis en ervaring brengt ze samen in haar lessen. Daar geniet ze enorm van. Dit omdat het vertegenwoordigt wat haar drijft: iedereen naar het diepe in zichzelf begeleiden..

Jolanda geeft op liefdevolle wijze inspirerend les.Het enthousiasme van de docent in combinatie met echte persoonlijke aandacht zorgen er voor dat leerlingen zich “thuis” voelen.

kik voor vergroting