Janmayoga op pad

Op zoek naar geluk? Neem eens een bosbad samen met mij.

In Japan kennen ze shinrin-yoku, oftewel de kunst van het bosbaden. Bij deze vorm van meditatie is het de bedoeling om het bos zo bewust mogelijk met alle zintuigen te beleven.Baden en mediteren in de atmosfeer van het bos.

Tijdens het bosbaden vertraag je bewust en neem je de natuurlijke omgeving met zo veel mogelijk zintuigen waar.Met al zijn geuren, kleuren, vormen en geluiden helpt het bos je verbinding met de natuur te versterken en je gezondheid te verbeteren.

Een tijd doorbrengen in de natuur heeft een positieve werking op onze mentale capaciteiten en creativiteit.

Japanse bosbaden leveren tal van gezondheidsvoordelen op. Zo zou het leiden tot een lagere bloeddruk, minder stress en een groter gevoel van geluk. Veel van die positieve effecten treden ook op bij de gewone week-end wandeling door het bos of het park, maar doordat je met de Japanse methode heel bewust al je zintuigen stimuleert, worden de effecten wellicht sterker.

Deze manier van verbinden met de natuur geeft energie, verkwikt en ontspant.

 

Ga je met mij mee een bosbad nemen?

 Ik nodig je uit om op Zondag14 juli 2019 om 09.00 uur te verzamelen op de parkeerplaats (links) van Kasteel Hackfort.

Ik neem je dan mee en laat je ervaren wat een bosbad met je doet. Er zijn geen kosten aan verbonden maar het zou wel fijn zijn als je tevoren even een berichtje aan mij stuurt dat je mee gaat.

Na afloop kun je dan eventueel een kopje thee of koffie drinken op het terras van het hackfort cafe met uitzicht op de prachtige moestuin.

 

een lieve Yoga groet

 

Jolanda

www.janmayoga.nl

janmayoga@gmail.com