GOLDEN MILK

Het geheim van een gezond gevoel is een goede spijsvertering. Soms kun je wel wat extra zonneschijn gebruiken. In Ayurveda wordt dit proces gezien als een knapperend vuurtje dat ons energie en levenslust geeft. Daarom geef ik je hierbij het recept van de golden milk.

Bereidingstijd 10 minuutjes voor 2 mokken

Benodigdheden: een steelpannetje en een theezeefje

Ingrediënten

600 ml amandel- soya- of kokosmelk, ongezoet

2 grote theelepels geelwortelpoeder (Kurkuma) of vers geraspt

1 kaneelstokje of ½ theelepel gemalen kaneel

Optioneel: klein snufje (zee)zout  :zelf voeg ik het altijd toe

½ theelepel kardamompoeder, of 4 kardamompeulen

Mespuntje gemalen zwarte peper

2 theelepels gember, vers geraspt (of 1 theelepel in poedervorm)

optioneel:2 theelepels honing (of nog lekkerder Ahornsiroop),

Bereiding

Verwarm de melk in een steelpannetje en voeg de kruiden toe.

Laat het 5 minuutjes sudderen en roer af en toe.

Giet vervolgens het drankje door een zeefje in twee mokken en knijp er voor de zoetigheid wat honing of ahornsiroop in.

 

 

Neem nu even tijd, ontspan en geniet van jouw heerlijke interne kacheltje.